Drentse man het beste overweg met zijn schoonouders

85% Drentse mannen zegt een goede relatie te hebben met ouders van partner

DELEN

ASSEN – Ruim driekwart van de mannen uit zowel Gelderland, Noord-Brabant als Drenthe heeft een goede relatie met zijn schoonouders. Slechts een kleine 15% van de Drentse mannen zegt redelijk overweg te kunnen met de ouders van zijn partner.

Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

Ruim de helft van de Drentse mannen geeft zijn schoonmoeder een gemiddelde 8. Daarmee lijken de clichés en flauwe grappen over schoonmoeders tot het verleden te behoren.

De eerste ontmoeting met de schoonouders

Tijdens de eerste ontmoeting met zijn schoonouders voelden de Drentse mannen zich meteen thuis en hadden het erg naar hun zin (46%). Nog eens hetzelfde percentage zegt zich juist enorm ongemakkelijk te hebben gevoeld. Zo’n 8% wilde, tijdens de ontmoeting met de ouders van zijn vriendin, een goede indruk maken en nam een klein cadeautje mee.

Hij helpt zijn schoonmoeder graag

Drie op de tien Nederlandse mannen zeggen dat hun schoonmoeder erg belangrijk voor hen is. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel aangeeft dat hij zijn schoonmoeder vaak helpt wanneer zij hulp vraagt bij kleine klusjes (32%). In de provincie Utrecht is dit zelfs in 37% van de gevallen zo. In Zeeland (20%) en Zuid-Holland (16%) is de schoonmoeder het vaakst onderwerp van discussie.

Het eindcijfer voor schoonmama

De schoonmoeders van Nederland krijgen van de mannen een gemiddeld cijfer van 7,2. Alleen de provincies Drenthe, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Groningen geven een lager cijfer aan de moeder van hun geliefde, een 7,1. Het laagste cijfer wordt in Zeeland gegeven, namelijk een 6,0. Flevoland geeft het hoogste cijfer, namelijk een 8,1!