Drentse mannen het meest galant

DELEN

ASSEN – Mannen uit Drenthe tonen vaak interesse in de persoonlijkheid van hun partner bij het uit eten gaan (50,67%).

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Only for Men in twaalf provincies. Ook geven deze mannen de voorkeur aan het trekken van de beurs.

Mannen uit Drenthe letten niet alleen op de persoonlijkheid van de partner, maar vinden het ook belangrijk om de rekening te betalen (21,33%). Er zelf goed uitzien staat op een derde plek (18,67%). Terwijl mannen uit andere provincies meer waarde hechten aan hun eigen uiterlijk.

Drenten kort voor spiegel

’s Ochtends staat ruim 60% van de Drentse mannen minder dan vijf minuten voor de spiegel. De baard werken zij waarschijnlijk niet bij, want ruim 55% van de mannen heeft geen gezichtsbeharing. Een stoppelbaard zie je bij 20%, een even groot percentage heeft een snor of sik. De volle baard is het minst populair, slechts 4,44% loopt hiermee rond.

Man luistert naar modeadvies vrouw

De Nederlandse man laat zich graag kleden door zijn vrouw. Bijna 75% laat zijn kledingkeus door zijn vrouw beïnvloeden. De mening van vrienden komt op een tweede plek met 17,65%. De winkelstraat zal hij niet snel met zijn vrienden onveilig maken. Winkelen doet de Nederlandse man toch liever met zijn partner (61,42%) of alleen (32,71%). Schoenen koopt hij graag, want bijna de helft heeft 4 tot 6 paar schoenen in zijn bezit. Het liefst draagt hij nette schoenen, gevolgd door sneakers.

Vrouw wacht op man in bed

Vrouwen nemen dan wel het initiatief om kledingadvies te geven, maar tussen de lakens wachten zij af. Slechts 6,53% neemt de touwtjes in handen, vergeleken met 32,56% van de mannen. Bijna 60% van de stellen wisselt het initiatief af. Dat mannen graag lichamelijk bezig zijn, blijkt ook uit het feit dat ze graag sporten. Namelijk 65% van de Nederlandse mannen doet aan sport. Van de sporters, sport ongeveer één derde alleen wanneer het hem uitkomt.