Drentse Startup verkiezingen 2017: de genomineerden zijn bekend

DELEN

Foto – Beeldrechten: Flickr Startup Dennis Skley CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

De vijf genomineerden van de Drentse Startup verkiezingen 2017 zijn bekend. Zij zijn geselecteerd uit de tientallen kandidaten die zich voor de competitie aangemeld hebben en maken kans om de meest veelbelovende Drentse Startup van het jaar te worden; een titel die ze een flink bedrag op kan leveren.

Over de Drentse Startup verkiezingen

De Drentse Startup verkiezingen worden georganiseerd door de stichting Young Business Award. Deze stichting reikt ieder jaar meerdere onderscheidingen uit, waarvan de Drentse Startup award er één is. Een belangrijk doel van de competitie is om Drentse bedrijven in de schijnwerpers te zetten. Niels Palmers, voorzitter van de stichting Young Business Award: “Wij willen met de competitie graag laten zien welke prachtige startende bedrijven de provincie Drenthe te bieden heeft.

De winnaar van de competitie krijgt niet alleen een eervolle titel, maar ontvangt ook een geldbedrag van maar liefst 2.500 euro. Een prachtig begin, aangezien het voor startups lang niet altijd gemakkelijk is om aan kapitaal te komen. Voor een traditionele lening bij de bank komen ze vaak niet in aanmerking, en ook online financieringsplatformen als fundingcircle.com zijn niet allemaal bedoeld voor startende ondernemers.

Om te mogen deelnemen aan de competitie, moet een startup aan een aantal voorwaarden voldoen: het bedrijf mag niet langer dan vijf jaar geleden opgericht zijn bij de Kamer van Koophandel en het moet gevestigd zijn in de provincie Drenthe. Bovendien moet de eigenaar ervan woonachtig zijn in Nederland.

De genomineerden

Eerder deze maand presenteerden alle kandidaten in De Nieuwe Kolk in Assen hun ideeën voor een jury. Deze jury bestond uit Dave de Groot van MKB Fonds Drenthe, Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen en Ralf Herbers van Rein. Op basis van de presentatierondes werden de volgende vijf startups geselecteerd voor deelname aan de halve finale:

    • Breath in Balanz – Breath in Balanz ontwikkelt een gepersonaliseerd feedback systeem voor de behandeling en signalering van een disfunctionele (ontregelde) ademhaling.
    • BMTEC – BMTEC levert op maat gesneden kunststof halffabricaten aan verschillende sectoren in de maakindustrie.
    • WasteWise – WasteWise wil mensen met behulp van een ‘slimme’ afvalbak helpen om hun afval te scheiden en zo bovendien meer bewustheid creëren op het gebied van vuilnis.
    • Employes BV – Employes levert software die ondernemers helpt om hun salarisadministratie op een gemakkelijke manier te beheren.
    • Horse Place to Be – Horse Place to Be is een online marktplaats voor tweedehands producten, specifiek gericht op paardenverzorging en -sport.

De bovenstaande vijf startups nemen het volgende maand tegen elkaar op in de halve finale. De finale van de competitie vindt plaats op 6 juni in het Atlas Theater in Emmen.