De Drentse Zaak zwemt voor ALS via A Local Swim

DELEN

Assen – Aanstaande zondag duiken verschillende huurders en flexwerkers van De Drentse Zaak het water van Het Kanaal in Assen in. Samen doen ze mee aan ‘A Local Swim Assen’, een uniek zwemevenement. Met hun deelname aan de twee kilometer lange zwemtocht hopen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak en naar de mogelijke behandeling van ALS.

Al maanden trainen de deelnemers fanatiek voor A Local Swim Assen. Zwemabonnementen zijn aangeschaft, net als menig wetsuit. Alles wordt uit de kast gehaald om zondag de eindstreep van de twee kilometer lange zwemtocht te halen. Maar naast trainen is er nog iets waar de zes deelnemers van team ‘DDZ zwemt voor ALS’ heel druk mee zijn: geld inzamelen. De exacte oorzaak van ALS is onbekend. Dat maakt het extra belangrijk dat er veel geld beschikbaar komt voor onderzoek. Het streven van de deelnemers was dan ook om minstens duizend euro op te halen en daar zijn ze inmiddels ruim overheen.

Strijd tegen ALS
Het initiatief tot deelname kwam van Carlo Kok, werkzaam bij Alles over Groenbeheer, dat gevestigd zit in De Drentse Zaak. “Ik zwem graag en al wat langer. Toen ik over deze actie hoorde moest ik gelijk aan De Drentse Zaak denken. DDZ staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en staat midden in de Asser samenleving. Ik besloot te informeren bij andere huurders en flexwerkers en kreeg gelijk veel enthousiaste reacties”, vertelt Kok. “Ik vind het echt een topactie en ben blij dat ik zo een bijdrage kan leveren aan de strijd tegen ALS. Een verschrikkelijke ziekte natuurlijk. Daarnaast is het ook heel bijzonder om als Assenaar straks in een gedeelte van de nieuwe vaarroute van de Blauwe As te mogen zwemmen.”

Massaal gesteund
De Drentse Zaak steunt deze actie natuurlijk van harte. Het ondernemerscentrum neemt dan ook het inleggeld van de zwemmers voor zijn rekening. Directeur Harry Weitering: “Het is fantastisch dat onze flexwerkers en huurders deze actie zijn gestart. Het initiatief wordt massaal gesteund en iedereen denkt mee. ALS is een verschrikkelijke ziekte en onderzoek is echt hard nodig. Iedere euro is daarom van harte welkom. We hopen straks gezamenlijk een flinke bijdrage te kunnen leveren.”

Wil jij ook een financiële bijdrage leveren aan de strijd tegen ALS? Dat kan! Doneer geld via https://assen.alocalswim.nl/team/de-drentse-zaak en kom de zwemmers aanstaande zondag aanmoedigen! De opening en het welkomstwoord is om 13:30 uur, waarna om 14:00 uur de eerste groep zal starten.

Meer informatie via de website A Local Swim waar ook de andere deelnemers te vinden zijn die graag gesponsord willen worden.