Drie Assenaren in de Poem Express finale

DELEN

Drie Assenaren in de Poem Express finale

Zaterdag 15 juni 15.00 uur vindt de feestelijke presentatie van de Internationale ‘gedichten poster wedstrijd’ voor kinderen plaats in de Rotterdamse schouwburg. Maar liefst drie basisschoolscholieren uit Assen hebben een finale plaats weten te bemachtigen.

Zaterdag zullen Anna Boltjes (Heksenketel),  Noa Koorn (Driesprong),  Christiaan Horlings (Borg) samen met de andere  finalisten strijden om de prijzen.  Van de tien finalisten komen er drie  uit Assen,  daar mag Assen trots op zijn! De kunstwerken van deze drie finalisten en de andere deelnemers uit Assen zijn te bezichtigen in de Bibliotheek De Nieuwe Kolk.

Internationale gedichten posterwedstrijd

De Poem Express is een internationale gedichten posterwedstrijd voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. In het schooljaar 2012-2013 deden kinderen uit 5 landen mee aan de Poem Express: België, Nederland, Spanje, Suriname, en Zweden.

Tijdens Poetry International presenteren de genomineerde kinderen hun werk in de Rotterdamse Schouwburg. Zij laten je horen hoe hun gedichten in andere talen klinken en hoe je gedichten kunt vertalen in dans en beweging. Daarnaast maken kinderen animaties van hun gedichten. Zij worden hierbij begeleid door dichters en kunstenaars.

Prijsuitreiking

Aan het eind van de feestelijke presentatie wordt bekend gemaakt voor wie de Publieksprijs is en wie de Poem Award Rotterdam, Poem Award Nederland en de Poem Award International wint.

Grote prijs

Het werk van alle genomineerde kinderen wordt gepubliceerd op Facebook en op de website van de Poem Express. Ook krijgen zij voorafgaand aan de presentatie een verdiepingsatelier gegeven door kunstenaars. Tot slot maken de kinderen die in de landelijke top-tien staan kans op publicatie van hun gedicht in de BoekieBoekie agenda. En alle kinderen die uitgekozen zijn, krijgen een oorkonde.

Organisatie

De 21e editie van de Poem Award wordt georganiseerd door BoekieBoekie, Poetry International en de SKVR Schrijversschool.