Drie Assenaren opgepakt wegens poging inbraak Pittelo

DELEN

ASSEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie verdachten uit Assen (19, 20 en 21 jaar) aangehouden voor poging inbraak. De 20-jarige is bovendien aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten reageerden op een melding van een verdachte situatie in de Asser wijk Pittelo. In de Elbestraat zagen ze een auto er vandoor gaan. Even later bleek de auto op zijn zijkant vlak naast een vijver te liggen. In de auto zaten drie personen. De 20-jarige bestuurder bleek bij controle onder invloed.

Op het politiebureau resulteerde een ademanalyse in 705 μg/l alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte verklaarde dat ze van plan waren geweest om in te breken. Daarop zijn ook de twee andere mannen aangehouden. De 21-jarige passagier had inmiddels geprobeerd om op een fiets weg te komen. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De 19-jarige passagier uitte onderweg naar het bureau diverse beledigingen in de richting van de agenten.

Verdachten poging inbraak Pittelo ingesloten

Alle drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De bestuurder is nog voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten, maar mocht na behandeling weer mee naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.