Drie van de zes verdachten oplichtingszaak op vrije voeten

DELEN

ASSEN – Op 2 maart hield de politie zes Assenaren aan wegens betrokkenheid bij grootschalige oplichting. Het zestal, vijf mannen en een vrouw zou betrokken zijn bij het aanbieden van goederen via het internet, maar deze goederen werden na betaling nooit geleverd. Het ging daarbij om graafmachines, kraantjes, heftrucks en kleine vrachtwagens.

Huiszoeking

Er is op acht locaties in Assen huiszoeking gedaan. Ook vier woonwagens aan de Bremstraat werden doorzocht. Bij deze huiszoekingen is beslag gelegd op twee woningen, zeven auto’s, een vuurwapen, geld, administratie en computerapparatuur.

Opgelicht

Het programma AVRO-TROS programma ‘Opgelicht’ besteden veel aandacht aan de fraudezaak. Hierin kwamen enkele gedupeerden aan het woord. Slachtoffers zouden benadeeld zijn voor bedragen tussen de € 5.000,- en € 15.000,- voor niet geleverde goederen.

Van de zes verdachten is inmiddels de helft op vrije voeten, waaronder ook de vrouw. De drie die nog vastzitten zullen op 19 maart worden voorgeleid aan de rechter commissaris.