Drôme Tour fietst € 2.563,- bijeen voor Hospice Het Alteveer

DELEN

Assen – Zo’n 130 fietsers deden begin juni mee aan de jaarlijkse Drôme Tour, een zesdaags fietsevenement in Zuid-Frankrijk. Een deel van het inschrijfgeld en de opbrengst van een veiling zijn geschonken aan Hospice Het Alteveer te Assen.

Voor elk wat wils en puur genieten
De Drôme Tour is kleinschalig en sfeervol, onder het motto ‘voor elk wat wils en puur genieten’ in het autoluwe gebied rond Nyons vanuit het fraai gelegen dorpje Saint Ferreol Trente Pas. Er zijn bekwame Nederlandse begeleiders, die het gebied goed kennen. La Drôme kenmerkt zich door een middelgebergte met talrijke uitdagende beklimmingen, afdalingen en indrukwekkende bergkloven.

Diverse afstanden
Er wordt gefietst op afstanden van 40, 70 of 100 kilometer. Op de laatste dag kan worden gekozen voor de beklimming van de bekende Mont Ventoux of voor een vlakkere route.

Opbrengst voor Hospice Het Alteveer
Stichting Drôme Tour heeft voor 2017 en 2018 de opbrengst geschonken aan Hospice Het Alteveer. Namens de stichting heeft Wim van de Kant (links) de cheque met de opbrengst van dit jaar overhandigd aan Jan Kragt, waarnemend coördinator van het hospice.

Over Hospice Het Alteveer

Hospice Het Alteveer, een Bijna Thuis Huis voor Noord- en Midden-Drenthe, is een gastvrije plek voor mensen die terminaal ziek zijn. Het hospice biedt persoonlijke zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht blijven geven. Als het nodig is, nemen vrijwilligers en professionele zorgverleners het van hen over. Ook in de laatste fase van het leven is er ruimte voor rust en persoonlijke aandacht.

Hospice Het Alteveer heeft vier gastenkamers: drie op de begane grond en een op de verdieping. Iedere gast heeft een zit-slaapkamer met badkamer en toilet. De kamers op de begane grond hebben bovendien een eigen terras.

Alle kamers zijn gemeubileerd, maar er is volop ruimte om de kamer naar eigen wens in te richten en aan te kleden. Huiskamer, familiekamer en keuken kunnen door iedereen gebruikt worden. Op de kamers zijn internet, televisie, radio en telefoon aanwezig.

Bron: Website Hospice Het Alteveer in Assen