Droom komt uit voor ex-Motocrosser en Assenaar Jan Postema

DELEN

ASSEN – Voor motorcrosstrainer en fitnessstudio-eigenaar Jan Postema uit Assen is de Motocross Grand Prix van Assen op 29 en 30 augustus een droom die uitkomt.

De meervoudig motorcrosskampioen en succesvol trainer was de initiator van het contact tussen MXGP-promotor Youthstream die aangaf op zoek te zijn naar een vernieuwende evenementlocatie en de Stichting Motocross Grand Prix Assen die optreedt als organisator van MXGP Assen.

Postema (op de foto geheel links onder), geboren in Veendam, maar al jaren woonachtig in Assen, behaalde in zijn carrière als motorcrosser meerdere Nationale titels en behaalde met het Nederlandse crossteam zelfs de wereldtitel voor landen in 1984. Hij boekte ook succes in Supercross- en indoor-wedstrijden. Tegenwoordig geeft hij individuele en groeps-motorcrosslessen en in week 31 organiseert Postema de jaarlijkse JP MX Summercamp op het circuit van Emmen op de Pottendijk. Ook verricht Jan veel werk voor Youthstream en runt hij samen met John van den Berk de MXGP-academie; een project om jeugdige talenten uit verschillende landen een duwtje in de rug te geven. Jan Postema is daarnaast meerdere weken per jaar in Thailand om daar crossers te helpen en is ambassadeur van de Motocross Grand Prix van Thailand.

Jan heeft door zijn jarenlange betrokkenheid in de motorcrosswereld een enorme kring van bekenden opgebouwd. De Assenaar kwam als professioneel motorcrosser ooit uit voor het team van Guiseppe Luongo, de huidige baas van MXGP-promotor Youthstream en het was Postema die Luongo in contact bracht met evenementorganisator en –promotor Lee van Dam. Naast zijn werk als trainer/coach is Jan eigenaar van Jan Postema Fitnessstudio in Assen die bekend staat als één van de beste sportscholen van Drenthe en omstreken. Zo werd de fitnessschool in het jaar 2014/2015 uitgeroepen als fitnessclub van het jaar van de gemeente Assen. In september 2014 werd het 20 jarig jubileum van de school groots gevierd.

Bestel hier je kaarten voor de Motocross Grand Prix Assen