Drukwerkexpositie Holt in Assen in Warenhuis Vanderveen

DELEN

ASSEN – Op donderdag 10 november om 16.00 uur opent de drukwerkexpositie ‘HOLT in Assen’ in de galerie van het Drents Schildersgenootschap op de tweede etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. 

De tentoonstelling is te zien t/m 7 januari 2017. De kunstenaars zijn aanwezig tijdens de opening om belangstellenden te woord te staan over de diverse druktechnieken.

HOLT, de vereniging van noordelijke hoogdrukkers bestaat uit kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De kunstvereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep  grafici die aan de academie voor beeldende kunsten in Groningen, Minerva, zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten en bestaat de groep tegenwoordig uit 21 kunstenaars.

Alle leden maken prenten (grafiek) door middel van hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure.  De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen. Zo wordt er zowel abstract als figuratief gewerkt en kunnen de prenten alleen zwart/wit of juist weer heel kleurig zijn. Daarnaast kan het werk heel grof of weer heel fijn qua structuur zijn. De kunstenaars maken gebruik van zowel oude als nieuwe technieken, waarbij volop wordt geëxperimenteerd met nieuwe materialen en methoden.

Door deze insteek van de kunstenaars van Holt is het werk dat te zien is tijdens de expositie Holt heel afwisselend en divers. Het is erg boeiend om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de grafiek.