DTM autorace in 2019 op TT Circuit in Assen

DELEN

Assen – Het TT Circuit Assen is van 19 tot en met 21 juli 2019 voor het eerst het toneel van een DTM autorace. De Asser promotor LDP International b.v. tekende onlangs een 3-jarig contract met de serie. De ‘Deutsche Tourenwagen Masters’ is in Europa één van de belangrijkste toerwagenkampioenschappen. Met 500 Pk sterke 4.0 liter V8 coupéversies van BMW, Mercedes, Audi bestuurd door topcoureurs wordt het ook wel de Formule 1 van de toerwagens genoemd.

Grote eer
Lee van Dam van LDP International: “DTM en Assen lonkten al geruime tijd naar elkaar, maar eerder lukte het niet om tot een voor beide partijen bevredigende overeenkomst te komen. Dat de DTM organisatie ons nu zelf benaderde om de komende jaren de DTM Race op Assen te organiseren zie ik als een grote eer. Ik ben ervan overtuigd dat de actuele lobby om Formule 1 naar Assen te halen heeft bijgedragen aan de profilering van het TT-circuit als één van de beste circuitfaciliteiten ter wereld.”

Beroemde gastrijders
Vandaag maakte DTM de 2019 kalender openbaar, gisteren kondigde Aston Martin aan toe te treden tot het kampioenschap. In Assen worden op 20 en 21 juli 2019 twee DTM races verreden. Het ‘Rahmenprogramm’, met de recent aangekondigde W Series, een opleidingsklasse speciaal voor vrouwelijke talenten, Formule 3, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Lotus Cup Europe biedt veel afwisseling. De dit jaar ingezette trend van beroemde gastrijders wordt naar verwachting doorgezet. Onder anderen tweevoudig Champcar-kampioen en voormalig F1-coureur Alex Zanardi en vijfvoudig wereldkampioen Rally Sebastien Ogier traden met een ‘wildcard’ aan in DTM.

Het van oorsprong Duitse kampioenschap wordt sinds 1984 verreden op diverse grote circuits in Europa. Duitse Toerwagengrootheden als Klaus Ludwig in de indrukwekkende Mercedes 190 E Evo 2 en Bern Schneider in de C-klasse AMG wonnen veruit de meeste kampioenschappen. Maar ook de Italiaan Nicola Larini in de beeldschone Alfa Romeo 155 TI en coureurs uit Groot Brittannië, Zweden, Denemarken, Frankrijk, België wisten het DTM kampioenschap al eens te winnen.

Meest succesvolle Nederlander
Christijan Albers is de meest succesvolle Nederlander in DTM. Hij was in de jaren voor zijn overstap naar de Formule 1 met meerdere race-overwinningen een serieuze titelkandidaat in het fabrieksteam van Mercedes. Robin Frijns uit Maastricht komt sinds 2017 uit als enige Nederlander in het DTM. Dit jaar wist hij in Misano zijn eerste podium te pakken, tevens de eerste podiumklassering in DTM voor een Nederlander in bijna 13 jaar.

De beslissing in het DTM kampioenschap valt in Hockenheim. Zowel de regerend kampioen René Rast uit Duitsland in de Audi RS5 DTM als de Britten Gary Paffett en Paul di Resta in de Mercedes C63 AMG DTM maken nog kans op de titel.

Kaarten voor de allereerste DTM wedstrijd in Assen zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro. De voorverkoop van kaarten start in november via de officiële website www.DTM.com/tickets.