Dubbel negen voor Endeveld en Remmé

DELEN

Assen – Met twee negende plaatsen, afgelopen weekend behaald op het Duitse circuit Oschersleben, heeft het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing haar eerste wedstrijd van het seizoen afgesloten.

Het team, met stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Ens), had in de kwalificatie de achtste tijd op de klokken gebracht, waardoor race één op zaterdagmiddag vanuit het middenveld begonnen werd. Aanvankelijk werd met enkele combinaties gevochten voor een plek bij de eerste tien. Na een paar ronden nestelden Endeveld en Remmé zich op de zevende plek en duelleerden enige tijd met een andere Nederlandse combinatie, Smits/Verbrugge. Dit span ging Team Drugsadvies Sidecarshop Racing in de tweede fase van de race voorbij. In de laatste ronde trachtte Endeveld de combinatie Schröder/Werth te verschalken, maar daarbij ging het mis. Het span uit Grolloo spinde en verloor een plek. Endeveld en Remmé beëindigden de eerste race daardoor op de negende plaats.

Tijdens race twee, zondagmiddag, klommen Endeveld en Remmé vanaf de elfde plek naar de negende. Die positie kon het tweetal vele ronden vasthouden en ze reden onbedreigd op die negende positie naar de finish.

Niet tevreden
Stuurman Endeveld blikte niet met tevredenheid terug op deze seizoenopening. “Het ging niet zoals ik had gehoopt. Wij kwamen niet aan de rondetijden van verleden jaar en dat had wel gemoeten. Waar het aan te wijten is weet ik niet. Het materiaal reed op zich goed, maar ik had zelf dit weekend niet het ritme zoals zou moeten. Eigenlijk zijn het twee slechte races geweest voor ons”, aldus een eerlijke Endeveld na afloop.

Stratencircuit Hengelo
Veel tijd om te piekeren over de twee races in Duitsland heeft het duo niet. Komend weekend wacht de tweede wedstrijd van het seizoen, een race op het stratencircuit van het Gelderse Hengelo. Dat stratencircuit ligt Endeveld overigens niet erg. De verwachtingen voor komend weekend zijn dan ook niet al te hoog gespannen bij de stuurman uit Grolloo.