Dubbelconcert Blue Note Bigband en El Elohim ICO Assen

DELEN

ASSEN – De Blue Note Bigband en Gospelkoor El Elohim hebben elkaar leren kennen tijdens het Muziekfestival Kolkend Assen, de start van het culturele seizoen. Daar ontstond het idee om samen op te treden. Dirigenten Toine Weterings (Bleu Note Bigband) en Joop Ploeg (El -Elohim) zijn elkaars collega’s bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Dat staat garant voor een muzikale avond, waarbij de twee gezelschappen naast hun eigen geluid ook een groot aantal muziekstukken gezamenlijk opvoeren. Met pianist Jan de Roos en slagwerker Edward Naber als koorbegeleiders tijdens het eigen repertoire van El Elohim.

De nadruk ligt bij dit concert wat minder op gospel; het koor maakt kennis met een nieuw muziekgenre, zonder daarbij haar signatuur te verliezen. Brass en jazz omarmen koormuziek met een moraal. Een bijzondere combinatie. Komt het horen en zien!

Zaterdag 21 maart 2015 om 20.00 uur in ICO ‘de Schalm’  Kaarten á € 12,50, inclusief drankje in de pauze en afterparty (m.m.v. Sound of Time) te bestellen via de website of op gospelkoorelelohim@gmail.com