Duitser hoort 2,5 jaar cel eisen voor verkrachting in TT Week Assen

DELEN
Rechtbank Assen ‘Levenslang voor Drentse roofmoorden’

ASSEN – Tijdens de TT week in Assen heeft een man uit het Duitse Oldenburg geprobeerd een vrouw te verkrachten. De vrouw was van een feestje op een TT Camping onderweg naar Rolde.

Ter hoogte van de Rolderhoofdweg stond de 36-jarige Duitser op het fietspad het slachtoffer op te wachten met zijn geslachtsdeel uit de broek. De vrouw probeerde de man te ontwijken, maar hij wist de vrouw van haar fiets te trekken en hierbij viel zij in de berm. De man hield daarna zijn geslachtsdeel voor haar gezicht terwijl hij zichzelf bevredigde en de vrouw dwong tot orale sex. Hierbij zou hij de vrouw herhaaldelijk hebben toegeschreeuwd haar te vermoorden. Toen er twee auto’s stopten, wist de vrouw te ontkomen. De dader vluchtte een weiland in, waar hij later door de politie is gearresteerd.

Dinsdagmorgen stond de verdachte, die in Duitsland vaker is veroordeeld voor zedendelicten, voor de rechtbank in Assen waar hij verklaarde zich niets meer van het voorval te herinneren en had eerder gezegd dat hij alleen aan de vrouw had gevraagd of zij met hem naar bed wilde. Ook heeft hij daarbij aangegeven geen fysiek of verbaal geweld te hebben gebruikt.

De officier van justitie noemde zijn verklaring ongeloofwaardig en eist 2,5 jaar gevangenisstraf tegen de man. De officier vindt dat de man het slachtoffer ook € 4500,- schadevergoeding verschuldigd is.

Uitspraak in deze zaak is over twee weken.