Duizend euro Look Good Feel Better-workshops in het WZA

DELEN

Dinsdag 18 november werd de opbrengst onthuld van de knipactie door kapsalon Team Twins Rolde voor de Look Good Feel Better-workshops in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA): er is maar liefst duizend euro opgehaald!

Dinsdagochtend reikte Chantal van Team Twins de cheque met daarop de opbrengst van hun knipactie voor het goede doel Look Good Feel Better uit aan oncologieverpleegkundige Yvonne Schut. Yvonne organiseert in samenwerking met de stichting Look Good Feel Better vier keer per jaar workshops in het WZA met praktische, positieve informatie en advies over uiterlijke verzorging voor vrouwen met kanker. Die workshops worden gratis aangeboden aan patiënten, maar de organisatie ervan is afhankelijk van donaties.

Eigen initiatief

Yvonne, zelf klant bij Team Twins, heeft het goede doel zelf voorgesteld bij de kapsalon: “Elk jaar is het weer lastig om het geld voor de Look Good Feel Better-workshops bij elkaar te krijgen. Toen ik een tijd geleden geknipt werd bij de kapsalon, vertelde bedrijfsleider Francis mij dat zij het driejarig bestaan van de salon graag wilde vieren met een knipactie voor een goed doel. Toen noemde ik voorzichtig Look Good Feel Better.”

Toepasselijk goed doel

Chantal vertelt waarom de kapsalon het idee van Yvonne heeft uitgekozen om hun driejarig bestaan te vieren: “We hebben regelmatig klanten die ervaring hebben met haaruitval door chemokuren. Dat doet echt iets met mensen en hun zelfvertrouwen. Look Good Feel Better helpt kankerpatiënten om er toch goed uit te zien ondanks hun ziekte, dat sprak ons erg aan en het goede doel past in onze branche”, legt ze uit. “Ook wilden we graag iets doen waarbij de opbrengst besteed zou worden binnen de regio. Zo besloten we uiteindelijk dat we het geld aan het WZA wilden doneren.”

Goed gevoel

Vrijdag 17 oktober knipte de kapsalon in Rolde daarom de hele dag voor Look Good Feel Better. “Er werd speciaal een extra knipkracht ingezet. De vier kapsters hebben samen zo’n 64 mensen geknipt voor het goede doel. Ook doneerden we een gedeelte van de omzet van de haarkleuringen die dag en hebben we productpakketjes verkocht voor Look Good Feel Better. In totaal verzamelden we zo rond de negenhonderd euro en dat bedrag heeft de kapsalon uiteindelijk aangevuld tot duizend euro”, vertelt Chantal. “De actie voelde goed en het was heel leuk om te doen!”

In februari staat er weer een nieuwe workshop over uiterlijke verzorging bij kanker op het programma in het WZA, dan zal de donatie goed van pas komen.