Dutch Open Darts 2016 van start met koppeltoernooi

DELEN
ASSEN – Vrijdagmorgen is in De Bonte Wever het grootste BDO dartstoernooi van de wereld van start gegaan. De vrijdag is traditioneel de dag van het koppeltoernooi, dat vanmorgen om 11.30 uur begon.

Onder de 1451 koppeldarters ook twee RTL 7 coryfeeën. Presentator Marcel Maijer en darts commentator Jacques Nieuwlaat. Voor het gelegenheidsduo was de Dutch Open Darts 2016 een debuut. Nooit eerder gooide één van beide een pijltje op dit toernooi. De heren wisten van het koppel Jager en Heersema 1 leg te winnen, maar verloren al snel de grip op de partij dat in winst eindigden (1-3) voor Jager en Heersema.

Koppelfinales Dutch Open Darts 2016

De koppelfinales staan gepland tussen 19.00 uur en 20.00 uur vanavond. Zaterdag gaat het singletoernooi van start en zal duren tot zondag waar in de middag de finales worden gespeeld. Aan het toernooi doen ruim 4600 deelnemers mee uit 20 verschillende land.

Uitslag koppeltoernooi Dutch Open Darts 2016

Bij de dames won het ‘koppel’ Aileen de Graaf en Sharon Prins van Paula Jacklin en Sue Gulliver met 4-1. Het duo schreef hiermee geschiedenis, want nooit eerder won een volledig Nederlands dames koppel het Dutch Open Darts ‘dames’ koppeltoernooi.

Het duo Jimmy Hendriks en Mark McGeeney zijn de heren koppelkampioenen van de Dutch Open Darts 2016 na een 5-4 overwinning.

Foto(s): M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen