Dutch Street Cup Assen

DELEN

Dutch Street Cup Assen

Acht teams uit heel Nederland streden zaterdag 17 mei jongstleden op het Koopmansplein in Assen om de Dutch Street Cup. Een straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen.

De Fair Play cup werd gewonnen door DSC Team Zwolle. Noord – Veluwe is dag winnaar doordat zij Groningen in de finale wisten te verslaan. Tot slot heeft het eerste team zich gekwalificeerd voor de finaledag op 13 september op het Museumplein. Amsterdam Centrum gaat strijden om het Nederlands kampioenschap.

streetcup-koopmansplein-assenDe Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Via dit project hebben de afgelopen jaren honderden deelnemers zicht op een betere toekomst gekregen. De één wordt trainer, de ander scheidsrechter of vrijwilliger bij een sportvereniging. Gedurende één seizoen vinden Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland. De finale vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam.

De winnaar van de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup. Dit wereldwijde evenement vindt in 2014 plaats in Chili.