Dutch Street Cup Koopmansplein Assen

DELEN

Dutch Street Cup Koopmansplein Assen

Zaterdag 17 mei vindt op het Koopmansplein in Assen de Dutch Street Cup plaats. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen, georganiseerd door Stichting Life Goals.

Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. Acht teams uit heel Nederland, waaronder een dak- en thuislozenteam uit Assen, spelen op 17 mei om de dagtitel. Wethouder Albert Smit, sport en werkgelegenheid, Ronnie Damhuis, directeur Enter-Coaching en Begeleid Wonen, en Niels van der Weerd, teamleider Eventsbureau, verrichten om 12.30 uur de aftrap.

De Dutch Street Cup Assen wordt georganiseerd door Eventsbureau in samenwerking met Stichting Life Goals. Het dak- en thuislozenteam Assen bestaat uit cliënten van Enter-Coaching en Begeleid Wonen, Leger des Heils en GGZ. Het doel van de Dutch Street Cup is om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten.

Foto: © Nieuws in Assen