Dutch Street Cup team Assen aan de leiding

DELEN

Dutch Street Cup team Assen aan de leiding

De Dutch Street Cup vindt dit jaar voor de tweede  keer in Assen plaats en wordt georganiseerd door Eventsbureau  i.s.m. Stichting Life Goals. Street Cup AssenDe Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Maar liefst 39 teams uit 21 steden in Nederland hebben zich dit seizoen ingeschreven. De teams uit het hele land strijden op 22 juni om competitiepunten voor het landelijke kampioenschap. Aan het eind van het seizoen zal blijken welk mannen- en welk vrouwenteam zich Nederlands kampioen mag noemen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Homeless World Cup in Polen.

Team Assen

Het team  uit Assen bestaat uit cliënten van Enter Begeleid Wonen, GGZ en  het Leger des Heils.  Het doel van de Dutch Street Cup is om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijns- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF.

Fair Play Cup

Bij Dutch Street Cup Assen wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de Cup! Op dit moment gaat Dutch Street Cup team Assen aan de leiding in het Fair Play klassement Noord Nederland.

Directeur Business Collectief Noord Nederland, Gerard Stiekema, Ronnie Damhuis, Enter Begeleid Wonen, en Niels van der Weerd, directeur Eventsbureau, verrichten de aftrap op het Koopmansplein in Assen. Wethouder Jaap Kuin reikt vanmiddag de finaleprijzen uit.

© Foto(s) Nieuws in Assen