Duurzame Huizen Route gemeente Assen

DELEN

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 25 oktober 2014 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open. Op deze dag delen zij graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook in de gemeente Assen stellen huiseigenaren hun woning open. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen. Huiseigenaren die mee willen doen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Eén van de deelnemers die tijdens de verbouwing veel kennis en ervaring met betrekking tot duurzaamheid heeft opgedaan, vertelt: ‘’In 2013 deden we ook mee met de Duurzame Huizen Route. Er kwam een geïnteresseerd stel op bezoek. Ik kon hun vragen beantwoorden en praktische tips geven en daarmee hun onzekerheden weg nemen. Dat maakt het meedoen aan de huizenroute leuk”. Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt kan heel waardevol zijn.

Gemeente Assen

De gemeente Assen hoopt dat op 25 oktober nog meer huiseigenaren hun duurzame ervaringen willen delen. “Als gemeente Assen vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar inspireren. Wij ondersteunen daarom dit initiatief van harte. Goede oriëntatie is het halve werk!” aldus wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen.

Ook meedoen?

Er zijn huiseigenaren die al een aantal stappen hebben genomen en veel energie besparen. Er zijn ook huiseigenaren die net begonnen zijn met bijvoorbeeld isolatie en plannen hebben om verder te gaan. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, balansventilatie of een volledig energieneutraal huis, alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol. Huiseigenaren die hun huis openstellen kunnen een leuk weekendje weg winnen in een duurzame bed & breakfast. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/assen.

De digitale huizenroute

Naast de openstelling op zaterdag 25 oktober is er ook de digitale huizenroute. Via de website www.duurzamehuizenroute.nl is het mogelijk vragen te stellen aan huiseigenaren waardoor de kennis en ervaringen het hele jaar door beschikbaar zijn. Voor huiseigenaren die graag hun kennis delen maar 25 oktober niet in de gelegenheid zijn om hun huis open te stellen, is het op deze manier toch mogelijk om mee te doen.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Assen.