Duurzame kleding ter plekke bedrukt bij Vanderveen

DELEN

ASSEN – Donderdag 20 t/m zaterdag 22 oktober gaat ontwerper Sander Marskamp, oprichter van Organic Wear, live kleding bedrukken voor het winkelend publiek op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen.

Klanten kunnen ter plekke een ontwerp kiezen en deze laten drukken op een t-shirt, trui of rompertje.

De kleding van Organic Wear wordt door Sander zelf met de hand gedrukt door middel van de zeefdruktechniek. De inkten die hiervoor gebruikt worden zijn allemaal op waterbasis en de schoonmaakmiddelen om de materialen weer schoon te maken zijn 100% biologisch afbreekbaar en hebben geen impact op het klimaat. De kleding zelf wordt puur en alleen gemaakt op groene energie zoals wind- en zonne-energie. Hierdoor is de kleding ook nog eens klimaatneutraal. De kleding heeft het Fair Wear certificaat wat GEEN kinderarbeid betekend maar ook goede leef- en werkomstandigheden voor de werkers.

Sander Marskamp begon Organic Wear om een verschil te maken: “In plaats van te kijken naar de bestaande winkels die kleding aanbieden met een klein percentage biologisch katoen met dezelfde slechte leef- en werkomstandigheden voor de werkers en grote impact op het klimaat, ben ik zelf aan de slag gegaan. Organic Wear is eerlijke, klimaatneutrale kleding van 100% biologisch katoen. De voedsel- en kledingindustrie hebben de grootste impact op het klimaat, daar wil ik verandering in brengen!”

Sander was tevens één van de halve finalisten van het Noord Design Award met een origineel ontwerp van de provincie Groningen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen