Duurzame verlichting tijdens TT Festival 2016

DELEN
ASSEN – De organisatie wil tijdens het TT Festival op 22 juni tot en met 25 juni gebruik maken van verlichting die werkt op zonne-energie.

Door deze toepassing hoeven er voor verlichting geen aggregaten of diesel gebruikt te worden. De lichtmasten zijn niet belastend voor het milieu en ze veroorzaken geen geluidsoverlast.

Vandaag test het TT Festival duurzame verlichting in de binnenstad van Assen. Er wordt een proefopstelling van lichtmasten geplaatst in de Torenlaan en de Kerkstraat. Samen met de veiligheidsdiensten bekijkt de organisatie of de lichtmasten het evenemententerrein voldoende kunnen uitlichten.

Duurzame verlichting van BouWatch

De lichtmasten zijn van BouWatch. Dit Asser bedrijf heeft een hybride lichtmast ontwikkeld. Zonder stroomvoorziening worden terreinen snel en eenvoudig voorzien van goede verlichting. Deze lichtmasten worden vooralsnog voornamelijk gebruikt in de wegenbouw en nog niet op evenementen.

Met de toepassing van deze lichtmasten op het TT Festival, wil de organisatie als voorbeeld dienen voor andere festivals en evenementen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen