E-waste Race Assen van start

DELEN

Assen – Van maandag 27 mei tot en met vrijdag 21 juni strijden tien basisscholen uit Assen tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen in deze vier weken zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (E-waste) in te zamelen.

Aftrap SBO de Meander
Op woensdag 22 mei trapt wethouder Karin Dekker de race af met de leerlingen van SBO De Meander: “Het is mooi om te zien dat zoveel scholen in Assen zich inzetten voor gescheiden inzameling!”, aldus wethouder Dekker.

Recyclen E-waste
Wethouder Dekker kaart het belang aan dat elektronisch afval apart wordt ingezameld: “Alle materialen van een telefoon kunnen bijvoorbeeld gerecycled en opnieuw gebruikt worden. Er kan dus weer een nieuwe telefoon van gemaakt worden! Zonde als deze waardevolle grondstoffen in het restafval belanden.” De E-waste Race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. Bovendien maakt de race het recyclen leuk en gemakkelijk.

Afval aanmelden
De scholen die meedoen zijn: Plateau Baggelhuizen, De Boei, De Scharmhof, Het Octaaf, De Parel, Theo Thijssen school, SBO de Meander, W.A. van Lieflandschool, De Borg en de De Vuurvogel. Inwoners kunnen hun klein elektrische afval, zoals een oud telefoontje, haardroger of wekker aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval aan huis opgehaald door de scholieren.

Afvalverwerker Virol zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen en dat de apparaten worden gerecycled. Op de website wordt de score van de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Assen en de E-waste Race.