Een ode aan het ijs van Assen

6 maart van 11.00 uur tot 16.30 uur is iedereen welkom om afscheid te nemen van het Asser ijs

DELEN
ASSEN – Zondag 6 maart is de laatste dag dat er geschaatst kan worden op de kunstijsbaan van De Bonte Wever in Assen. Door definitieve sluiting van de verouderde kunstijsbaan, komt ook een eind aan het bestaan van veel evenementen dat afhankelijk was van het ijs, zoals de Wintertriathlon Assen en de WK IJsspeedway.

IJsstadion Drenthe

IJsstadion Drenthe werd in 1971 geopend. Het complex werd in de eerste helft van de jaren ’70 nog verder uitgebreid met een ijshockeyhal, de Trianthahal, waar de Asser ijshockeyvereniging IJHC jarenlang haar thuiswedstrijden speelde.

Eén van de hoogtepunten in de geschiedenis van IJsstadion Drenthe was het WK allround van 1982 voor mannen waarbij Hilbert van der Duim voor 30.000 toeschouwers wereldkampioen werd. Verder spraken vooral de ijsspeedway-wedstrijden tot de verbeelding.

Ode aan het ijs

Jetze van der Veen, van het Asser videoservicebedrijf Bedrijfsbeeld maakte een prachtig filmpje als ode aan de ijsbaan. “Het gaat om een ode aan het ijs van Assen. Waarin onder andere Hilbert van der Duim zijn laatste ronden schaatst op het ijs van Assen”, zo laat hij de redactie van Nieuws in Assen weten.

Op 6 maart sluit De Bonte Wever definitief voor schaatsers. Van 11.00 uur tot 16.30 uur is iedereen welkom om afscheid te nemen van het Asser ijs. Toegang is gratis.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen