Een onbezorgde dag tijdens de MXGP Assen

DELEN

ASSEN – Doelstelling van Stichting Happy Smile is om gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag of weekend te laten beleven als VIP-gast op circuits in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Niet alleen de vader en moeder van het zieke kind mogen komen, het hele gezin is van harte welkom. Het gezin wordt de hele dag of weekend verzorgd en hoeft alleen de heen en terugreis zelf te regelen.

Dit weekend ontvangt Stichting Happy Smile wederom veel gezinnen tijdens de Motocross Grand Prix van Assen in hun VIP-box op het TT Circuit. Een onbezorgde dag vol beleving inclusief rondleidingen en Meet & Greets.

Zaterdag ontving Happy Smile in haar VIP box niet alleen gezinnen met een ziek kind. Onverwacht kwamen er twee gasten bij uit België en Frankrijk. Deze buitenlandse gasten hadden zich echter niet aangemeld voor een onbezorgde dag, maar vertoefden met hun begeleiders op de paddock van het TT Circuit. Normaal gesproken is het TT Circuit voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk, naast de hoofdtribune is een speciale stoep voor mindervaliden. Echter met het vele zand en de aanpassingen voor de MXGP Assen is het circuit ‘bijna’ ontoegankelijk geworden voor rolstoelgebruikers. Op de speciale stoep naast de hoofdtribune kijken deze rolstoelgebruikers niet de baan op, maar tegen een bult zand aan. Stichting Happy Smile bood uitkomst en nodigden de twee gasten met hun begeleiders uit om in de VIP box plaats te nemen.

“We hebben een mooie dag hier beleefd in Assen. Helaas konden we vanmorgen nergens terecht. Een beetje zicht op de baan was niet mogelijk met alle obstakels en het zand. We hebben het alsnog goed gehad”, aldus éen blijde ‘gast’ uit het Belgische Mol.

Naast alle activiteiten dat de stichting ontplooit op het TT Circuit, heeft het bedrijf van Geert en Aafje Prins uit Emmen (WSG), oprichters van Happy Smile, de rijplaten aangeleverd die dienen ter bescherming van het ‘heilige asfalt’ van Assen tijdens de MXGP Assen. Deze ‘platen’ liggen onder de 25.000 m3 zand dat in enkele dagen is gestort om het MXGP event mogelijk te maken.