Eerste beweegprogramma’s voor hersenletsel in Drenthe

Jan Postema Fitness Studio door Fit!Vak erkend als preventiecentrum voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel

DELEN
ASSEN – Jan Postema Fitness Studio ontving onlangs het certificaat ‘Hersenletsel’. Hiermee zijn het de eerste Fit!Vak Preventiecentra in Assen en ook in Drenthe die mensen met niet-aangeboren hersenletsel een sportprogramma op maat bieden.

In Nederland krijgen jaarlijks 85.000 (nieuwe) mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Dit heeft een enorme impact op het dagelijks functioneren: lichamelijk en cognitief. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken.

Edwin van der Sar Foundation

De Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting lanceerden een jaar geleden het project Meet me @ the Gym. Doelstelling: mogelijk maken dat mensen met hersenletsel een sportprogramma op maat aangeboden krijgen bij Fit!Vak Preventiecentra in Nederland.

Speciaal opgeleide instructeurs

Jan Postema Fitness Studio ging deze uitdaging aan. De instructeurs kregen een intensieve training en leerden werken met bewezen protocollen en programma’s. Daarnaast garandeert Jan Postema Fitness Studio een sportomgeving zonder al te veel prikkels, met persoonlijke aandacht en goed opgeleide begeleiders.

Jan Postema: “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Wij hopen dat het keurmerk hersenletsel helpt om mensen met NAH weer aan het bewegen te krijgen.”

Over Fit!Vak Preventiecentra

Jan Postema Fitness Studio is door Fit!Vak erkend als preventiecentra. Deze sportcentra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen.

Foto: Wouter Wassing en Marleen van Delden 


2Divorce Assen


Bowlen in Assen