Eerste deelgebied Werklandschap Assen Zuid stap verder

DELEN

Assen – Het eerste deelgebied van het Werklandschap Assen Zuid krijgt vorm. Vanaf woensdag 13 maart ligt het ontwerp-bestemmingsplan “Entreezone Werklandschap Assen Zuid” ter inzage. Hiermee wordt de vestiging mogelijk gemaakt van de allereerste belangstellende bedrijven.

Energy Hub
Zo heeft DCB Energy plannen voor de bouw van een Energy Hub nabij de afslag Assen Zuid. Dit is een tankstation waar naast traditionele brandstoffen ook schone energievormen, zoals waterstof worden aangeboden. Bij dit station komt ook een voorziening voor snelweghoreca en truckparking.

Nieuw bestemmingsplan
Al in 2011 werd de eerste visie op het Werklandschap Assen Zuid vastgesteld door de gemeenteraad. Ook is destijds een bestemmingsplan vastgesteld. De bedrijven die zich nu hebben gemeld passen niet in oude bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan voor dit eerste deelgebied speelt meer in op de huidige bouwwijzen. Het nieuwe plan maakt ook hogere bebouwing mogelijk en een horecafunctie aan de snelweg (bij het tankstation).

Duurzame inrichting
Verder zijn richtlijnen opgenomen voor een een duurzame inrichting. Zo wil Assen de toekomstige bedrijven zo goed mogelijk landschappelijk inpassen in de groene omgeving. Ook zijn er richtlijnen voor het materiaalgebruik, duurzame toepassingen en voor de uitstraling van de panden.

Inloopavond
Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op dinsdag 19 maart is er een inloopavond in het stadhuis.

Met het Werklandschap Assen Zuid krijgt Assen er een aantrekkelijke vestigingslocatie bij, dichtbij de afslag Assen Zuid en de verdubbelde N33.