Eerste editie BromfieTTs TT Circuit Assen

DELEN

Eerste editie BromfieTTs TT Circuit Assen

Zondag 20 juli vindt op het TT Circuit Assen de eerste editie van het belevingsevenement BromfieTTs plaats. Centraal staat de bromfiets; de gemotoriseerde tweewieler die het naoorlogse Nederland mobiel maakte en decennia lang het Nederlandse straatbeeld heeft bepaald. Het evenement waarbij onder meer met bromfietsen op de minstens zo historische TT-baan gereden kan worden is er voor nieuw geïnteresseerden, voor bromfietseigenaren, voor clubs en voor een ieder die vergeten is hoe fijn het is om te ‘brommen’.

BromfieTTs 2014 op het legendarische Grand Prix circuit van Assen is een ode aan de 50cc tweewieler die vanaf de leeftijd van 16 jaar in Nederland gereden mag worden. Alle ooit in Nederland en daarbuiten verschenen brommers, van antiek, tot youngtimer, tot de laatste modellen spelen zondag 20 juli een hoofdrol op het TT Circuit Assen. Met een tweewielerverzameling die meer dan 3 generaties overspant moet BromfieTTs 2014 de grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland worden.

Dankzij de centrale ligging is BromfieTTs 2014 voor duizenden bromfietsers, al dan niet in clubverband, prima rijdend op de brommer te bezoeken. En daar blijft het niet bij voor bezoekers die op hun trots naar Assen komen. Met ‘entree met bromfiets’ mag iedere bromfietser zo door de tunnel het evenement terrein oprijden. Daar wacht niet alleen een dag ‘kijken en bekeken worden’, je mag ook de baan op!