Eerste en tweede plaats voor Streuer en Daalhuizen tijdens IDM

DELEN

Assen – Met opgeheven hoofd hebben Bennie Streuer uit Grolloo en Gerard Daalhuizen uit Kockengen zondagmiddag het circuit van Zolder verlaten. Het zijspanteam boekte zaterdag de tweede plaats en zondag de eerste in de IDM/ONK wedstrijd.

Zaterdag kwam Team Streuer weliswaar als derde over de finish, achter het Duitse Sattler Motorsport en Kretzer/Bosch. Zondag passeerden Streuer en Daalhuizen de eindstreep als tweede. Maar zondagmiddag een uur na afloop van de tweede zijspanrace van dit weekend bleek bij technische controle de machine van Josef Sattler en Uwe Neubert niet aan het reglement te voldoen. De jury was onverbiddelijk en schrapte het team uit beide uitslagen. Daardoor schoven Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen in de uitslag van zaterdag en die van zondag een plaats op, waardoor uiteindelijk de tweede en eerste plaats in hun handen kwam.

Steviger aan de leiding
“Onverwacht, maar ik ben er erg blij mee”, liet Bennie Streuer na afloop van de race op zondagmiddag weten. “Zoiets verwacht je niet. Door deze uitslag, ben ik in de tussenstand van het IDM/ONK veel steviger aan de leiding gekomen.” Team Streuer gaat nu aan kop met 95 punten, terwijl het duo Roscher/Burkhard tweede staat met 58 punten.

Zaterdag werd het Nederlandse tweetal enigszins geplaagd door een slecht werkende brandstofpomp, waardoor de Kawasaki van Streuer niet optimaal liep. “Ik was toen redelijk goed van start en ging als derde de eerste bocht in”, aldus Bennie Streuer. “maar ik kon niet zoveel snelheid ontwikkelen dat ik Sattler en Team Kretzer kon passeren.”

“Meevaller die uitstekend van pas komt”
Zaterdagavond is hard gewerkt om het euvel van de slecht functionerende brandstofpomp op te lossen. Zondagmiddag had Team Streuer daar al voordeel van. In de eerste fase van de race wisten Streuer en Daalhuizen koploper Sattler te passeren en de eerste plaats te grijpen. Een ronde later was het weer anders en ging Sattler aan de leiding. Streuer kon de Duitser redelijk volgen, tot vier ronden voor het einde. Om niet teveel van zijn banden te vergen, richtte de man uit Grolloo zich op het verdedigen van de tweede plaats en wist die tot en met de finish vast te houden. Ruim een uur na de wedstrijd kwam het bericht dat Sattlers machine niet aan de reglementen voldeed, waardoor Streuer en Daalhuizen doorschoven naar de winst. Sattler werd ook uit de uitslag van zaterdag geschrapt. “Het is een meevaller die uitstekend van pas komt”, zo liet Bennie Streuer op het circuit van Zolder weten.

Zijn vriendin Ilse de Haas, die eveneens van start ging en de wedstrijd met Ferry Sergers reed, voltooide de wedstrijd zaterdag als elfde en zondag als negende, prestaties waar het duo zeker voldoening uit putte.