Eerste Kerstdag bijeenkomst op Koopmansplein;’Kerst voor Ongelovigen’

DELEN

Assen – Onder de naam ‘Kerst voor ongelovigen’ organiseert stadspredikant Bert Altena op eerste kerstdag een Kerstbijeenkomst op het Koopmansplein. “En nee, het is geen kerkdienst want die zijn er al genoeg.”

Wat het publiek kan verwachten? Veel en vrolijke (live)muziek met onder andere dj Jack Fluga. Kerstliedjes met een lekkere beat eronder. “We gaan dus niet bidden of kerkelijke liedjes spelen”, benadrukt stadspredikant Bert Altena. “Het wordt een kerstbijeenkomst met een boodschap voor iedereen, vooral voor diegenen die niet zoveel geloven van het vrome kerstverhaal. “

Aanwezig in het hart van de stad
De organisatie van Winters Assen benaderde Altena om op eerste kerstdag iets te organiseren op het Koopmansplein. “Die uitnodiging grijp ik graag aan”, vertel Altena.
Met de pop-upwinkel Mooi Verhaal is de Protestante Gemeente Assen deze maand voor het vierde jaar op rij present in de stad. “Wij willen als kerk aanwezig zijn in het hart van onze stad. Ons doel is om verhalen te delen en ontmoetingen tot stand te brengen. Daar past een bijeenkomst als ‘Kerst voor ongelovigen’ helemaal bij.”

Geen preek
“Of ik zelf ook ga (s)preken? Ik ga iets vertellen over het thema ‘Kerst voor ongelovigen’, maar ik beloof dat het geen preek wordt”, zegt Altena, om er lachend aan toe te voegen: “Maar ik ben wel dominee dus er zal zeker een boodschap in zitten.”

‘Kerst voor ongelovigen’ vindt plaats op 25 december (eerste kerstdag) en begint om 12:30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aansluitend is er muziek tot de ijsbaan om 13:30 uur open gaat. De toegang is gratis.