Eerste prijs Zilveren Camera Junior voor Assense Marie-Claire Aling

DELEN

Assen – Uit handen van burgemeester Pieter Broertjes ontving de vijftienjarige Marie-Claire Aling uit Assen zondagmiddag de Zilveren Camera Junior voor de eerste prijs in de categorie “ Enkele foto” in het Museum Hilversum.

De VWO vier leerlinge kreeg een lovend jury rapport over haar nieuwsfoto van de Zaanse Schans waar zij twee weken geleden met Deense uitwisselingsstudenten als cultureel uitstapje naar toe waren gegaan. Ze zag in de winkelruit van de kaaswinkel de molens van de Zaanse schans en maakte met haar telefoon daar een foto van. De landelijke foto wedstrijd was uitgeschreven door de Stichting Zilveren Camera, dezelfde stichting die eind januari ook de prestigieuze zilveren Camera uitreikt aan de winnende nieuwsfoto van Nederlandse persfotografen.

Expositie
In het museum van Hilversum is momenteel een foto expositie gaande met alle winnende foto’s en deze expositie wordt uitgebreid van de foto’s van de zilveren camera junior.

Marie-Claire werd door haar vader gewezen op een Instagram-berichtje van de Stichting Zilveren Camera over de fotowedstrijd voor kinderen tussen de twaalf en achttien jaar. Deze fotowedstrijd bestond uit twee categorieën; Serie en Enkel. Als Serie had Marie-Claire foto’s van de afgelopen Asser bluesdagen ingezonden, helaas viel de serie buiten de prijzen.

Categorie Enkele Foto
Echter de foto die Marie-Claire had ingestuurd in de categorie Enkele Foto, leverde haar een Zilveren Camera Trofee op samen met een nieuwe systeemcamera.

Marie-Claire: “Ik had niet gedacht dat ik in de prijzen zou vallen, we waren niet alleen naar Hilversum gegaan voor de prijs uitreiking maar ook om de foto’s te zien van de winnende persfotografen, maar door de commotie van de eerste prijs hebben we daar helemaal niet meer aan gedacht zo overdonderd waren we”.

Tekst en foto’s: Lammert Aling