Eerste Sinterklaastheater in Theater De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Op dinsdag 1 december is het zover: dan bezoeken 1.200 basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 4 het traditionele Speculaasconcert in Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk. Voor het eerst in de geschiedenis van het concert is het theater gastheer van dit concert.

Met de verandering van de locatie is ook de aanpak van het concert volledig op de kop gegaan. Waar het speculaasconcert vooral in het teken stond van feestvieren, is er nu gekozen voor een heuse theatershow. Een gezamenlijke productie van de Stichting Sinterklaasintocht Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Veel kinderen uit Assen zijn ermee opgegroeid: het Speculaasconcert. Even dreigde het concert te verdwijnen, maar dat lieten de Stichting Sinterklaasintocht Assen, de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ uit Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk niet gebeuren.

Theater De Nieuwe Kolk is de nieuwe locatie van het concert en dit heeft invloed op de aanpak. Er is een echte theatershow van gemaakt met een verhaallijn en met geluid- en lichteffecten. Sinterklaas en zijn pieten nemen de bezoekers dit jaar, samen met de regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, mee naar het grote kasteel in Spanje.

Er is echter één probleem, de Hoofdpiet is verliefd. Hij is verliefd op Lisa, het meisje dat woont in De Nieuwe Kolk in Assen en daar bij alle kindervoorstelling is te zien. Hoofdpiet wil nu eerder naar Nederland. Als dat maar goed komt!