Eerste twee fietsbruggen Blauwe As dinsdag opgebouwd

DELEN

Ze staan nu nog in de werkplaats, maar op dinsdag 18 november is het zover. Dan komen de eerste twee fietsbruggen van de Blauwe As naar Assen om te worden opgebouwd. Het gaat om de nieuwe beweegbare fietsbruggen ter hoogte van de Venestraat en de Molenstraat.

Het opbouwen van de stalen overspanningen begint vanaf ca. 7.30 uur. De brugdelen komen aan op een trailer. Een grote kraan zal de brugdelen vervolgens op de juiste plek tillen. Daarna worden de brugdelen verder afgemonteerd. De Venebrug wordt het eerst opgebouwd, daarna volgt de Molenbrug. De aannemer heeft na de plaatsing nog enkele weken nodig voor de afwerking en het aanbrengen van de elektronica. De bruggen gaan eind december open voor fietsers.

De fietsbruggen zijn gebouwd in de werkplaats van aannemer Jansen Venneboer in Wijhe. Afgelopen week werden de bruggen overgebracht naar Hoogeveen voor het aanbrengen van de coating. De beweegbare fietsbruggen zijn nodig om het Kanaal weer bevaarbaar te maken. Uiteindelijk krijgt het Kanaal drie beweegbare fietsbruggen en drie autobruggen. De nieuwe vaarroute door Assen gaat in 2017 open voor de recreatievaart.

Korte wegafsluiting

Tijdens het inhijsen van de Molenbrug is de noordzijde van het Kanaal tussen 11.00 tot 15.00 uur kort afgesloten voor het autoverkeer. Voetgangers kunnen wel langs het werk lopen en de panden blijven tijdens het werk bereikbaar.