Egbert Prent “Organisator Speedweek wil zoveel mogelijk geld verdienen”

DELEN

Egbert Prent “Organisator Speedweek wil zoveel mogelijk geld verdienen”

De nieuwe opzet van het TT Festival ( TT Speedweek Assen ) ontkomt niet aan veel kritiek. Het programma en met name het muziek gedeelte is in ogen van vele Assenaren en TT Festival gangers een aanfluiting. De plaatselijke politiek in Assen is door de berichtgeving en de presentatie van het programma wakker geschud. PLOP heeft al schriftelijke vragen gesteld naar het College toe en ook Egbert Prent van Op Assen heeft inmiddels een ongezouten mening gegeven. Nieuws in Assen vroeg de eenmansfractie naar zijn mening omtrent de TT Speedweek.

“Het hele gebeuren rond het TT-festival kan ik niet enthousiast van worden. Veel onzekerheden over het programma wat nu eigenlijk wel of niet door zal gaat. Keuze van de muziek : Ik wil niet zeggen armoedig, maar niet waar je de deur voor uitgaat en de wens om zoals in het ambitiedocument staat vermeld om vanaf de woensdagavond iedere avond 100.000 bezoekers naar Assen te halen valt bij mij in de categorie “wishful thinking”. De reacties op de social media liegen er bepaald niet om, met name de muziekkeuze.

Het enige wat de organisator voor ogen heeft is : Geld verdienen en wel zoveel mogelijk. Dus willen ze hekken plaatsen en toegangscontrole invoeren inclusief fouilleren. Jovink en de Voederbietels gaan naar het voormalig Acmesa terrein ipv naar het Palet, daar zou je als bezoeker tot je enkels aan toe in de modder wegzakken. Nu hebben ze Havenkade min of meer bestemd voor de jeugd. Hekken erom, entree 10 euro, inleveren van alle eet- en drinkwaar net als bij het Bevrijdingsfestival. Benieuwd hoe dit festijn bezocht zal worden.

Een persoon verdient veel geld aan dit festival en dat is meneer van de Ton, de persoon de TT-festival coördinator of hoe die man mag heten. Ik noem hem van de Ton omdat hij maar liefst 100.000 euro krijgt, want verdienen is iets anders.

Ik loop niet warm voor dit festival en je zou wensen dat de goede, oude tijden wat dat betreft terug zouden keren. Laten we in de toekomst de organisatie uit besteden aan lokale organisatie ipv die festivalorganisaties uit het westen des lands die het allemaal zo goed weten hoe ze een festival moeten organiseren, maar ik denk dat wij genoeg deskundigheid op dit gebied binnen onze eigen gemeentegrens hebben en daar hebben we organisatie die ook de Streetrace organiseert niet voor nodig.

Ik zie een organisator zoals Lee van Dam, die ook de Gamma Racing Day organiseert, best in staat om een dergelijk evenement te organiseren. We moeten af van die organisatiebureaus die al voor ze iets gedaan al klagen dat het budget te laag is. Jan Puper en zijn mannen/vrouwen moesten het jaren geleden doen voor een bedrag van 30.000 guldens en niemand klaagde en iedereen was tevreden, nu kost het een veelvoud en niemand is tevreden, maar ik ben blij dat de TT-bogen in ieder geval weer geplaatst zijn.”

© Tekst en foto: Nieuws in Assen