Egbert Prent stelt College Assen vragen over afval in De Vaart

DELEN

Gisteren een mooi evenement aan de Kop van Vaart, de Red Bull F1 racewagen demonstratie. Door een paar bezoekers werd ik aangesproken op de hoeveelheid afval dat vrij kwam na het verplaatsen van de plezier-vaartuigen en bij de aanblik kon ik mij de reactie van deze bezoekers wel voor kon stellen.

De aanblik is niet bepaald een visitekaartje voor de gemeente Assen of geschikt voor een ansichtkaart.” Egbert Prent

De vraag die mij gesteld werd : Waarom ruimt de gemeente deze troep niet op?. Volgens een medewerker van de gemeente wordt het vuil wekelijks uit de Vaart verwijderd, waarvan akte, maar waarom dan niet vlak voor aanvang van dit evenement. Beetje schuiven in de planning. Er dreef van alles tussen het afval, zelfs een enkel dode vis, overigens geen nieuwe haring.

Geacht College,

Door een paar inwoners van Assen werd ik geattendeerd op de grote hoeveel afval dat in het water van de Drentsche Hoofdvaart en met name de Kop van de Vaart, dreef.

31 Juli vond er een evenement plaats op deze locatie dat duizenden bezoekers naar de Vaart voerde om de Red Bull racewagen demonstratie aan de Vaart ZZ bij te wonen.

Een vraag die meerdere personen mij stelden: Waarom heeft de gemeente niet gezorgd voor een “opgeruimde” Vaart ipv het moeten aanschouwen van het vele afval en begroeiing in het water ter plaatse en een enkele dode vis (geen nieuwe haring).

De havenmeester vertelde mij dat wekelijks het vuil uit het water wordt verwijderd en dat op zich is een goede zaak, maar waarom dan niet zorgen voor een mooie, schone en verzorgde aanblik van dit deel van de Vaart gedurende evenementen die er worden gehouden.

Vanwege het evenement waren alle afgemeerde recreatievaartuigen naar een andere locatie gedirigeerd.

Het is vakantietijd maar dat neemt niet weg dat schijnbaar nietige zaken ook Uw welverdiende aandacht vragen, want “het zijn de kleine dingen die het doen” en heb ik me, mede n.a.v. opmerkingen van bezoekers aan de binnenstad gisteren, tot U gewend met enkele vraag:

* Is het College bereid om het verwijderen van afval etc af te stemmen op een evt. te houden evenement aan of op de Kop van de Vaart in voorkomende geval, hetgeen niet wegneemt dat het afval regelmatig uit alle waterwegen etc verwijderd zou moeten worden;

* De aanblik niet bepaald een visitekaartje is voor dit mooie deel van Assen en evt. ook nog voor stankoverlast kan zorgen ivm rottingsprocessen van dode vissen etc.

Egbert Prent ( Op Assen )

Foto: © Nieuws in Assen