Eigen 3d-ontwerpen printen in JackLab De Nieuwe Kolk

DELEN

Assen – Vanaf heden is het JackLab van DNK aangesloten bij 3D Hubs. Dit betekent dat iedereen gemakkelijk zijn of haar 3D-ontwerpen kan laten printen in het JackLab. Handig wanneer je thuis niet direct toegang tot een 3D-printer hebt. Vanuit huis kan alles geregeld worden en het ontwerp ligt binnen maximaal vijf werkdagen geprint voor je klaar in DNK.

In het JackLab van DNK staan maar liefst vier geavanceerde 3D-printers waar iedereen via 3D Hubs, een marktplaats voor 3D-printservices, gebruik van kan maken. Iedereen in de buurt van Assen en omgeving kan zo gemakkelijk zijn of haar eigen 3D-ontwerpen laten printen in DNK. Upload het ontwerp op www.3DHubs.com, kies kleur en materiaal, selecteer Assen als locatie, laat jouw ontwerp printen en haal het op zodra je bericht krijgt dat het ontwerp geprint is. Dit gebeurt binnen maximaal vijf werkdagen.

Over het JackLab
In het JackLab worden voor zowel kinderen als volwassenen 21e-eeuwse vaardigheden toegankelijk gemaakt. Volwassenen kunnen bijvoorbeeld 3D-objecten ontwerpen en printen of lasersnijden. Kinderen kunnen met nieuwe technieken zoals LegoWeDo, Little Bits en virtual reality spelenderwijs leren hoe 21e-eeuwse vaardigheden werken. Naast de inloopmomenten en op afspraak het JackLab bezoeken, kun je deelnemen aan workshops en er zijn verschillende mogelijkheden voor groepen, kinderfeestjes en scholen.

Foto’s: M. Babtist