Einde aan lange traditie in Assen

DELEN
Strijd om Nederlandse titels Duathlon in Assen

ASSEN – Aan een meer dan dertig jarige traditie van de Wintertriathlon Assen komt op zaterdag 31 oktober een einde. Die dag wordt de laatste wintertriathlon in de Drentse hoofdstad gehouden. Het gaat dan om de 32e aflevering van een evenement dat in1984 voor het eerst op de kalender stond.

Einde Wintertriathlon Assen

Sinds die eerste editie heeft de Wintertriathlon Assen vele malen het Nederlands Kampioenschap mogen organiseren. Door definitieve sluiting van de verouderde kunstijsbaan in Assen, aan het eind van het winterseizoen 2015/2016, komt ook een eind aan het bestaan van de Wintertriathlon Assen.

Inmiddels hebben zich voor de laatste editie die op zaterdag 31 oktober wordt gehouden, meer deelnemers gemeld dan bij de edities van de afgelopen vijf voorgaande jaren. Half oktober stond de teller van het aantal deelnemers op ruim 500 deelnemers.

Bij deze laatste editie van de Wintertriathlon Assen zijn diverse oud-winnaars aanwezig. Enkele doen zelfs mee, zoals de tegenwoordig in Frankrijk wonende Floris Jan Koole, die in 1991 overall winnaar werd. Verder zijn enkele oud-winnaars die aan deze laatste editie meedoen onder meer Assenaar Robert Beute, Geke Venema (Easterlittens) en Yvonna Tinga (Bolsward). Een aantal andere oud-winnaars is op uitnodiging van de organisatie in Assen als toeschouwer aanwezig.

De laatste editie van de Wintertriathlon Assen bestaat uit het hoofdnummer 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen voor de mannen en voor de vrouwen 5 km lopen, 25 km fietsen en 10 km schaatsen. Naast de Wintertriathlon kent Assen op zaterdag ook het Nederlands Kampioenschap Duathlon op de korte afstand: 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen. Tevens wordt de titelstrijd gehouden op de sprintafstand en voor de jeugd.

Daags voorafgaand aan de Wintertriathlon Assen, vrijdag 30 oktober, wordt de Jeugd Wintertriathlon gehouden.