EK Kwalificatie Oranje onder 19 barst los

DELEN

ASSEN – Oranje onder 19 gaat vanaf donderdag de strijd aan voor een ticket naar het EK in Griekenland. Op de velden van de Harkemase Boys en Achilles 1894 (Assen) zijn achtereenvolgens Servië, Noorwegen en Zwitserland de tegenstanders.

Nederland doet er goed aan om in ieder geval geen wedstrijd te verliezen, aangezien alleen de groepswinnaars zich plaatsen voor het EK later dit jaar.

Wedstrijden

Oranje onder 19 speelt het EK-kwalificatietoernooi aankomende week in eigen land. Nederland neemt het donderdag 26 maart in Harkema (Sportpark De Bosk) op tegen de Servische leeftijdsgenoten (aftrap 19.00 uur). Zaterdag 28 maart speelt Oranje onder 19 om 17.00 uur tegen Noorwegen in Achilles 1894 Stadion Marsdijk te Assen . De laatste wedstrijd van de eliteronde is dinsdag 31 maart om 19.00 uur tegen Zwitserland in opnieuw Harkema.

Blessures Oranje onder 19

Suently Alberto (PSV) en Hidde ter Avest (FC Twente) hebben zich vanwege blessures afgemeld voor de selectie van Onder 19. KNVB-coach Aron Winter heeft Damon Mirani (Ajax) en Kevin Diks (Vitesse) als vervangers opgeroepen.

Foto: Ons Oranje