EK Mini Moto losgebarsten in Assen

DELEN

ASSEN – Het European Championship Mini Moto dat dit weekend verreden wordt op het TT Junior Track van Assen is vanmorgen met een zogeheten ‘wet-race’ begonnen. De aanstormende talenten trainden nog met een paar druppels hemelwater, maar bij aanvang van de eerste race in de Junior A Mini Road Racing scheen de zon boven het circuit en raceten zestien jonge coureurs om een plaats op het podium. 

Onder de beginnende minibikers de negenjarige Justin Fokkert uit Dalfsen die momenteel aan kop gaat in het Nederlands Kampioenschap Junior A. “Voor mij is het de eerste keer dat ik mee doe aan zo’n groot kampioenschap”, zo laat Justin voor de race weten. “Ik heb vanmorgen in de vrijetraining een 8ste tijd gehaald, maar ik reed in de kwalificatie een 10de plek”.

Zoals vele jonge coureurs heeft Justin ook een idool in de motorsport. “Valentino Rossi”, het antwoord wat veel gehoord is op de paddock, want bijna alle jeugdige minibikers dromen maar van één ding, en dat is ooit in de MotoGP rijden. “Ik ben begonnen met minibiken door mijn vader, maar ik vind het zelf ook mooi om te doen. Ik heb niet echt een droom, ik zie wel wat ik kan halen. Voor de EK wedstrijd hoop ik te eindigen op een zevende of achtste plek”.

Zaterdagmiddag om 14.40 uur staat de tweede race in de EK Junior A op het programma.

Programma EK Mini Moto

Tijdens het toernooi komen zaterdag en zondag deelnemers aan de start in de klassen Pocketbikes, Molenaar NSF100 en MiniGP 50. In het bijprogramma is er ruimte voor senioren en de Dutch Specials, een klasse die bestaat uit door rijders zelf gebouwde minibike’s. Het toernooi wordt georganiseerd door RAP Holland, organisator van het nationaal kampioenschap, onder auspiciën van de KNMV.

Foto: Minibike coureur Justin Fokkert met zijn vader op het EK paddock Assen