EK touwtrekken Bonte Wever Assen

DELEN

EK touwtrekken Bonte Wever Assen

De beste touwtrek teams uit diverse Europese landen zullen strijden om de medailles in de verschillende gewichtsklassen. De deelnemers en deelneemsters komen o.a. uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales en Schotland), Duitsland, Italië, België, Ierland, Zwitserland, Letland, Zweden en Nederland.

Tevens zal er tijdens deze dagen een Wereldkampioenschap worden gehouden voor de junioren en onder 23 jaar. In het bijzonder Zuid Afrika zal met een grote groep arriveren. Ook verwachten wij teams uit Europa, Amerika, Azië en Oceanië.

Meer dan 1000 topsporters zullen in Assen, bij de “Bonte Wever”, allereerst in het strijdperk treden op donderdag 19 en vrijdag 20 september voor de TWIF Open Clubkampioenschappen, zeg maar de equivalent van de Champions League voor de voetballers, gevolgd door de Europese Kampioenschappen voor landenteams op zaterdag 21 en zondag 22 september. Gezien de uitstekende resultaten onlangs op de World Games in Colombia met Goud voor de Heren 700 kg en Zilver voor de dames 540 kg, lijken er Nederlandse kansen op medailles in het verschiet te liggen. De World games zijn de officieuze Olympische Spelen voor sporten met een olympische nominatie. De NTB organiseert nu voor de 11e keer een EK of WK en sinds 1 januari 2013 weer in volledig eigen beheer (voorheen was de NTB lid van de KNKF, de overkoepelende federatie van krachtsporten).

De EK wedstrijden beginnen dagelijks om 09.30 uur en zijn ook te volgen op een megascherm, dat op het veld staat opgesteld.