Elf aanhoudingen tijdens Asser TT nacht

DELEN

ASSEN – De politie heeft donderdagavond en -nacht tijdens de festiviteiten rondom de TT in totaal elf mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. De aanhoudingen werden verricht voor geweld tegen politieagenten, drugs- en wapenbezit, mishandeling, vernieling, schennispleging, ordeverstoring, veroorzaken aanrijding en rijden onder invloed. Grote incidenten deden zich niet voor.

Voor de politie verliepen de festiviteiten nagenoeg probleemloos. De arrestaties voltrokken zich in de binnenstad. Twee Assenaren, 25 en 27 jaar werden aangehouden aan de Nieuwehuizen in Assen. Agenten zagen dat een van hen een volle afvalzak over straat gooide. Ook viel hij vrouwen lastig door ze na te roepen en tegen te houden als ze langs liepen. Agenten spraken de 25-jarige aan maar daar was hij niet van gediend. Hij greep de agent bij diens keel. De 27-jarige kameraad bemoeide zich er mee en duwde een agent tegen de borst. De mannen werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Drie mannen, 24, 25 en 26-jaar uit Limburg zijn bij een controle op de Eysinkweg in Assen in hun auto staande gehouden. Bij de controle bleken ze in het bezit van hennep, cocaïne, twee messen en een ploertendoder. De wapens en de drugs zijn Inbeslaggenomen. Op de Weierstraat in Assen sloeg een 49-jarige vrouw uit Assen een onbekende man. Daarbij vloog de telefoon van de man door de lucht en viel kapot. De vrouw is aangehouden voor mishandeling en vernieling.

Een 47- jarige man uit Hoogezand is in de Rolderstraat in Assen voor vernieling aangehouden. Hij heeft een spiegel van een auto vernield. Omstanders hebben de man tegengehouden waardoor de man kon worden aangehouden. Hij heeft waarschijnlijk ook eerder op de nacht twee fietsen vernield. Een 36-jarige man uit Oldenburg werd op de Rolderhoofdweg in Assen aangehouden, na een melding van schennispleging. Hij is ingesloten. Twee mannen, 24 en 26 jaar, uit Emst zijn op de Brinkstraat in Assen aangehouden voor ordeverstoring. Beide mannen waren met een grotere groep bezig met dranghekken, waardoor schade aan apparatuur in een tent dreigde. Tijdens het verwijderen van de groep, zijn deze twee mannen door de politie aangehouden.

Ongeval met motorrijders op A28

Op de A28 bij Beilen zijn twee Spanjaarden op een motor gewond geraakt. De motor werd vermoedelijk aangereden door een zwarte bestelauto, die na het ongeval is door gereden. Enkele uren na de aanrijding is een 38-jarige man uit Zwartebroek op de A28 bij Nunspeet aangehouden voor deze aanrijding. Hij is aangehouden op verdenking van veroorzaken aanrijding, verlaten van het incident en rijden onder invloed. Bij een blaastest bleek een promillage van ruim 1,4 promille. De twee Spanjaarden, een man en een vrouw, zijn met verschillende botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.

Duitse motorrijders met hoge snelheid op N33

Op de N33 tussen Gieten en Rolde zagen politieagenten twee Duitse motorrijders met hoge snelheid voorbij komen. Hun snelheid werd gemeten tot 215 km/uur. Na correctie was dit 180 km/uur, terwijl 100 km/uur de toegestane snelheid is. De rijbewijzen van de twee Duitsers zijn ingevorderd.

Verkeerscontroles

De politie heeft op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Bij de controles is aandacht voor onder meer snelheid en alcoholgebruik. Daarbij zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen en één voor rijden onder invloed.