Emotionele slachtofferverklaringen in zaak ‘Bonnie en Clyde’ Assen

DELEN

ASSEN – Het gangsterduo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B, die vorig jaar onder anderen in Drenthe een spoor van geweld trok met een poging tot ontvoering op de Ruinerweg bij Echten en de ontvoering van een vrouw uit Meppel, staan vandaag wederom voor de rechter. De rechtbank in Assen heeft deze hele week uitgetrokken voor de rechtszaak van het stel, waarbij donderdag als reserve dag is gepland.

Op de derde zittingsdag in de zaak ‘Bonnie en Clyde’ konden slachtoffers vandaag hun verhaal vertellen en eventuele schade claims indienen voor de rechtbank in Assen. De slachtoffers zijn een man uit Echten

“ Ik dacht dat mijn uur was geslagen”Slachtoffer D.

en een vrouw uit Meppel, twee mannen en twee vrouwen uit Lage Mierden in Brabant, twee vrouwen en twee mannen op een naturistencamping in Enschede en een gegijzelde oma, haar dochter, schoonzoon en twee kleindochters in Enschede-Zuid. Onderstaand relaas is van het slachtoffer D. uit Gemeente De Wolden.

Het duo had in de nacht van 10 op 11 februari 2014 bij de begraafplaats in Echten een afvalcontainer op het wegdek gegooid. Toen een inwoner uit Ruinen stopte om deze aan de kant te zetten werd hij door het criminele tweetal gegrepen en onder bedreiging van een vuurwapen achter in de kofferbak van zijn auto gestopt. Hij bleef in het bezit van zijn mobieltje en belde 112. Even later wist hij te ontsnappen toen de motor van de auto afsloeg en omdat het kofferdeksel niet goed was afgesloten.

,,Ik dacht dat mijn uur was geslagen. Ik had mijn telefoon nog bij me en belde 112. Toen de kofferbak weer open ging moest ik de telefoon afgeven. Met mijn knie heb ik toen weten te voorkomen dat de kofferbak weer gesloten werd. Ik ben er toen uitgesprongen en ben zo hard mogelijk gaan rennen. Ik kwam bij een huis, klopte aan, maar er werd niet open gedaan. Hulp kon ik op dat moment niet vinden, maar uiteindelijk trof ik mijn eigen auto weer aan met telefoon en heb toen alsnog de politie gebeld”.

Hij heeft aan het geweld door het tweetal veel emotionele schade opgelopen. Het slachtoffer eist € 6500,- smartengeld van het duo. Zijn vertrouwen in de maatschappij is geschaad. ,,Ik dacht nooit dat zoiets hier kon gebeuren”. De man lijdt sindsdien aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS).