Endeveld en Remmé scoren op TT Circuit in IDM-race

DELEN

Assen – Ondanks tegenslag op zaterdag, heeft het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing de IDM race dit weekend op het TT Circuit Assen prima kunnen afsluiten. Een persoonlijk rondenrecord van 1.49.186 min. en de zevende plaats in de race op zondag, drongen de nare smaak van de tegenslag naar de achtergrond bij Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens). Na afloop van de zijspanwedstrijden, die meetelden voor het Internationale Duitse Motorwegracekampioenschap (IDM) in de zijspanklasse keek het tweetal dan ook tevreden terug en blikt met vertrouwen naar de toekomst.

De zevende plek op zondag was mede te danken aan het lange sleutelwerk van het team en haar monteurs. Na de race van zaterdag moest de gehele versnellingsbak van de Kawasaki van Drugsadvies Sidecarshop Racing worden vervangen. Die eerste dag van de tweedaagse IDM-race begon al niet bijster goed, want de start van het duo was matig. In de beginfase klom het tweetal toch op van de elfde naar de negende positie. Maar in ronde zes gingen Endeveld en Remmé de pits in, om daar voorgoed te blijven. “Onze versnellingsbak is kapot. Ik mis de vierde versnelling. Dan kun je wel doorrijden, maar dan heb je kans dat er nog meer kapot gaat en dat wil je natuurlijk niet”, aldus Endeveld, direct nadat hij de motor in de pitlane had geparkeerd. Het zou een lange nacht sleutelen worden, maar zeker niet zonder succes.

Rondenrecord dringt tegenslag naar achtergrond
In race twee op zondag ging het span goed van start. Ze konden aanvankelijk de snelle spannen van de Engelsen Holden/Wilkens en de Nederlanders Smits/Verbrugge bijhouden. Smits viel later uit en Holden bleek toch een maatje te groot. Met redelijk wat ruimte voor hen en geen directe belagers aan het achterwiel, draaiden Endeveld en Remmé prima ronden en ze wisten daarbij zelfs sneller op het TT Circuit rond te gaan dan Endeveld ooit deed. “Die snelle tijd doet ons goed en het stemt mij tot tevredenheid”, liet de stuurman na afloop weten. “Een pluim voor de monteurs die samen met ons hard hebben gewerkt om de motor gereed te krijgen voor de race op zondag.”

Met de zevende plaats in “the pocket” kan team Drugsadvies Sidecarshop Racing zich opmaken voor de volgende race. Die is in het eerste weekend van september