Endurance race 501 van Assen

DELEN

Op zaterdag 5 juli wordt op het TT Circuit Assen een machtig, prachtig brok motorsport verreden. CRT organiseert namelijk dan de 501 van Assen, dé Endurance-race over 111 ronden.

Enkele jaren geleden begon CRT met de organisatie van de 500 km van Assen met 31 teams, nu slechts enkele jaren later is dit evenement uitgegroeid tot een top-motorsport-evenement waaraan in 2014 maar liefst meer dan 50 teams deelnemen. Door deze aantallen is er een tekort aan pitboxen en heeft de organisatie meerdere pagodetenten ingehuurd welke dienst doen als “pittenten”.

De teams zijn samengesteld uit breedtesporters uit de OW Cup en topsporters uit het ONK en deze mix van rijders laat voor het tweede jaar zien dat onder condities breedte- en topsport hand in hand kunnen gaan.

Ondertussen beginnen ook de Duitse rijders meer en meer hun weg te vinden naar Assen. In toenemende mate nemen Duitse rijders deel aan de OW Cupraces en komen er meer Duitse teams naar de 501 van Assen. De deelnemende Duitse teams beschikken over meer ervaring in het Langstrecken Rennen dus de Hollandse teams kunnen rekenen op geduchte tegenstand.

Als we echter kijken naar de Hollandse teams zien we ijzersterke combinaties die stuk voor stuk de weg weten op het TT Circuit Assen. We verwachten ook nu weer een sportieve en respectvolle strijd tussen meer dan 50 teams en de ervaring heeft ondertussen geleerd dat het venijn in de staart zit in deze uitputtingsslag voor mens en machine.