Energiecoöperatie duurzaam Assen opent steunpunt in Vanderveen

DELEN

ASSEN – Op vrijdag 2 november om 17.00 uur opent wethouder Gea Smith het geheel nieuw ingerichte steunpunt van de Energiecoöperatie duurzaam Assen in warenhuis Vanderveen.

Daarna zijn er lezingen en presentaties in de Buningzaal, onder meer over lokaal energie opwekken.

Advies en ondersteuning voor Assenaren

Bewoners uit Assen kunnen in het steunpunt terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van duurzame energieopwekking en voor (het collectief) energieneutraal maken van de eigen huishoudens. Het steunpunt is gevestigd op de eerste verdieping van het warenhuis. Met de opening maakt wethouder Smith de actuele productiecijfers van de zonne-installatie op het dak van Vanderveen zichtbaar op een nieuwe videowand. In 2017 was deze collectieve zonne-energie-installatie met 213 panelen het eerste energie-opwekproject van de energiecoöperatie. De coöperatie heeft plannen in voorbereiding om meer daken te beleggen met zonnepanelen en daarmee meer mensen in Assen te voorzien van duurzame energie en te laten delen in de opbrengsten ervan.

Iedereen is welkom

Het programma over de opening van het steunpunt is van 17.00 tot 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie over de Energiecoöperatie duurzaam Assen en het programma vindt u op www.ecduurzaamassen.nl