Enorme toename steun kunstijsbaan Assen

DELEN

Assen – De belangstelling van Assenaren om een handtekening te zetten voor de komst van een nieuwe kunstijsbaan was op Koningsdag overweldigend. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur werden gemiddeld 500 handtekeningen per uur geplaatst. Inmiddels zijn er ruim negenduizend handtekeningen binnen. De initiatiefnemers hopen met de nog geplande acties in de buurt van de tienduizend handtekeningen te komen.

Gemis volwaardige kunstijsbaan
Het bijzondere van de actie is dat niemand op pad is geweest om mensen te vragen om te tekenen. Belangstellenden konden tekenen bij de infostands die de laatste tijd regelmatig in het Asser centrum stonden of via de onlinepetitie “Kunstijsbaan hoort in Assen”. Dat de actie zo aanslaat heeft waarschijnlijk te maken met het grote gemis van een volwaardige kunstijsbaan die geschikt is voor àlle ijssporten. Vele voorbijgangers gaven aan de ijsbaan erg te missen. Het gaat hier om o.a. recreatieschaatsers, ijshockeyers, bezoekers van het WK ijsspeedway, ijshockeywedstrijden etc. Wat de ondertekenaars betreft kan er niet snel genoeg met de bouw worden begonnen.

De politieke partijen die straks in Assen het nieuwe college gaan vormen hebben aangegeven dat men de inwoners bij het samenstellen van het programma wil betrekken. Het nieuwe college kan er nu dus al vast rekening mee houden dat bijna tienduizend inwoners een volwaardige kunstijsbaan terug willen hebben. Saignant detail is dat tijdens de verkiezingsmarkten een groot aantal raadsleden, partij (bestuurs)-leden, wethouders en toekomstige raadsleden ook hun handtekening geplaatst hebben.
De initiatiefnemers van de handtekeningenactie zijn dan ook erg benieuwd wat het nieuwe college met de wens van bijna tienduizend inwoners gaat doen.

Tekenen petitie
Mensen die nog niet getekend hebben kunnen woensdag tijdens de voorjaarsmarkt terecht bij de infostand voor het voormalige pand van V & D te Assen of online tekenen: https://kunstijsassen.petities.nl/