Ernstige mishandeling en tien aanhoudingen tijdens TT-nacht

DELEN

ASSEN -De politie is bezig met een onderzoek naar een ernstige mishandeling tijdens de TT-nacht. Een 24-jarige inwoner van Assen werd rond twee uur ’s nachts ernstig gewond aangetroffen op de Groningerstraat. Vermoedelijk als gevolg van een mishandeling. Hij werd gereanimeerd en later naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Daar is hij met ernstig hoofdletsel opgenomen.

Getuigenoproep

De politie heeft enkele getuigen gesproken en op basis daarvan een signalement verspreid. De mogelijke verdachten die hier bij betrokken zijn geweest, waren met een groepje van drie tot vijf personen. Van drie van hen is een signalement bekend voor wat betreft hun kleding. Alle drie deze mannen droegen een spijkerbroek, twee met een donkere en een met een lichte spijkerbroek. Een van de mannen droeg een rood met wit blousje met korte mouwen; de tweede een wit T-shirt en de derde droeg een kort donker jasje. Gedurende de vrijdagnacht is naar deze drie mannen gezocht, tot nog toe zonder resultaat. De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien of hebt u informatie die ons verder kan helpen, neem dan contact op met de politie in Assen, telefoon 0900 8844. U kunt ook anoniem bellen met Stichting M (Meld Misdaad Anoniem) op het telefoonnummer 0800 7000.

Tien aanhoudingen tijdens TT-nacht

De politie heeft tijdens de TT-nacht in Assen tien aanhoudingen verricht wegens uiteenlopende feiten. Een 50-jarige taxichauffeur uit Lelystad is aan de Tunnelweg in Assen op de parkeerplaats aangehouden. Hij zou een verkeersregelaar hebben aangereden en is hiervoor aangehouden. Aan de Witterhaar in Assen stond een grote groep mensen op straat waardoor het verkeer niet weg kon. Politieagenten verzochten deze mensen plaats te maken voor het verkeer. Een 45-jarige man uit Heeze weigerde weg te gaan en sloeg een politieman tegen het hoofd. Daarop werd de man aangehouden. Op de Nijlandstraat in Assen, bij de kermis, zagen agenten twee mannen iets uitwisselen. Bij de staande houding bleken dit drugs te zijn. Hierop werden de twee mannen uit Meppel, 21 en 20 jaar, aangehouden. Een 41-jarige man uit Assen is op de Paul Krugerstraat aangehouden wegens handel in drugs. De Assenaar bood aan een agent in burger drugs aan. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op de Rolderstraat in Assen zijn een 33-jarige man en een 26 jarige man uit Rolde en een 37-jarige man uit Buinen aangehouden. Daar zouden ze een man en een vrouw hebben mishandeld. Na de mishandeling is het drietal weggefietst. Op basis van een signalement kon de politie de drie mannen in de buurt van Rolde aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Een 24-jarige man uit Amstelveen is in de Rolderstraat in Assen aangehouden wegens ordeverstoring. Een 28-jarige man uit Oosterwolde is eveneens aangehouden wegens ordeverstoring aan de Stelling in Assen.

Twee gestolen motoren

De afgelopen dagen hebben twee TT bezoekers aangifte gedaan van diefstal van hun motor. Deze motoren zijn gestolen in Groningen aan de Laan en aan de Grachtstraat.

Verkeerscontroles

Rondom de TT controleert de politie ook het verkeer. De politie heeft op diverse plaatsen in het land gecontroleerd in het verkeer. Bij de controles is aandacht voor onder meer snelheid en weggedragingen. In totaal zijn eenentwintig rijbewijzen ingevorderd van motorrijders en automobilisten. Tien weggebruikers moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij de maximale snelheid met 50 km/uur of meer hadden overschreden. Acht weggebruikers kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 40 km/uur. Drieëntwintig bestuurders kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 35 km/uur. Negentien bestuurders kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximale snelheid met ruim 30 km/uur. Tijdens de controles werden twee mensen staande gehouden wegens openstaande boetes, een totaal bedrag van 1050 euro. Agenten schreven twintig keer een proces-verbaal uit voor bellen en tweeëntwintig keer voor overige overtredingen zoals kleven, rijden zonder helm, rijden over puntstuk, verdrijvingvlak en doorgetrokken streep. Twee motorrijders kregen een proces-verbaal en een boete van 280 euro voor een wheelie. Na een hit met de ANPR zijn ruim 100 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle is samengewerkt met onder andere de KMAR, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en RDW. Op één voertuig is fiscaal beslag gelegd. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met verlopen document, vijf keer voor rijden onder invloed en zes keer werden bestuurders gezocht voor openstaande boetes en afgeven DNA. Ook zaterdag en zondag vinden nog diverse controles plaats. Zo is er komende zondag een alcoholcontrole gericht op restalcohol. Na een feestelijke nacht met weinig slaap, heeft het lichaam soms nog niet alle alcohol afgebroken. De snelheid waarmee alcohol wordt afgebroken is afhankelijk van onder anderen geslacht, leeftijd, gewicht en weerstand. Ook restalcohol kan de rijvaardigheid negatief beïnvloeden en dat is de reden dat we ook daarop controleren.

Taxicontrole

Net als vorig jaar is een intensieve taxicontrole gehouden in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving & Transport. Negenenzeventig chauffeurs zijn gecontroleerd. Twaalf chauffeurs zijn bekeurd voor verschillende feiten. Zo zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden met een niet gekeurde taximeter, het rijden met een verlopen chauffeurspas, rijden zonder geldige APK, rijden zonder vergunning en onjuiste taxi-inrichting. De totale geldboete van de bekeuringen betrof 9300 euro. Vijf van hen moesten hun dienstverband direct beëindigen. De taxichauffeurs die in overtreding waren kwamen van uit het hele land.

Preventieprojecten

De politie focust zich naast de operationele inzet op enkele speciale preventieprojecten. Net als in voorgaande jaren is er een offensief tegen motordiefstallen. Verder is er dit jaar extra aandacht voor zakkenrollers en voor diefstallen uit tenten op de campings. Tot nu toe hebben drie personen aangifte gedaan van zakkenrollen en geen aangiftes van diefstal ui tenten.