Europarlementariër Wim van de Camp op Vriendendag

DELEN

Niemand minder dan Europarlementariër Wim van de Camp zal tijdens de dag voor de vrienden van het TT Circuit, zaterdag 11 oktober, de relatie Europese Unie en motorrijden belichten. Dat doet hij onder meer door het beantwoorden van vragen die worden gesteld door dagvoorzitter Evert ten Napel. Van de Camp is zelf fervent motorrijder en is speciale gast op de Vriendendag. Hij is bovendien Ambassadeur van de Stichting.

Een andere prominente spreker tijdens de Vriendendag is de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, de heer Eric van Oosterhout. Hij zal ingaan op de vraag hoe belangrijk de TT is voor omliggende dorpen. Ook zal Eric van Oosterhout de Tour de TT, de toeristische route over gedeelten van voormalige TT circuits, belichten.

Verder komt Jaap Hofman, bekend uit zijn tijd als chef sport NOS Radio en later onder meer als programmadirecteur van RTL en Canal +, aan het woord over de TT en de media. Tevens verzorgt Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit, een presentatie.

Een bijzonder onderwerp dat op de Vriendendag aan de orde komt, is de ontwikkeling van E-motoren. In een presentatie onder het thema “oud en nieuw” wordt daarop nader ingegaan. De gehele Vriendendag staat bol van activiteiten, zoals rondleidingen, bezoeken aan een auto- en motorteam, het TT-Instituut en de mogelijkheid tot het rijden van de Tour de TT.

Het Drents Archief is aanwezig met TT beelden uit het verleden. De Vriendendag wordt op zaterdag 11 oktober gehouden en begint om 10.00 uur in het TT perscentrum. Dezelfde dag wordt er op het TT Circuit ook getraind voor de ONK Race of the Champions, die wordt georganiseerd door de SMA.

Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen. De Stichting telt momenteel meer dan 7000 Vrienden.

U kunt overigens gratis vriend worden van de Vrienden van het TT Circuit.

Foto © Nieuws in Assen