Europaweg Zuid vrijdagmiddag weer open in twee richtingen

DELEN

Assen – Op de Europaweg Zuid kan het verkeer vanaf vrijdagmiddag 22 december weer in beide richtingen rijden. Ook wordt het nieuw aangelegde voorrangsplein Pelikaanstraat/Port Natalweg dan in gebruik genomen. Hierdoor is een groot deel van de verkeershinder de Europaweg Zuid achter de rug.

Het werk is nog niet helemaal klaar. De definitieve asfaltlaag en markeringen moeten nog worden aangelegd. Dit gebeurt komend voorjaar als de temperaturen hoger zijn. Ook de streekbussen en Cityline volgen binnenkort weer de normale route via de Europaweg Zuid. De bussen rijden nu nog tijdelijk via de Beilerstraat. Informatie hierover verschijnt binnenkort in de bussen.

De reconstructie van de Europaweg Zuid is onderdeel van het FlorijnAs-project Stadsboulevard. Begin januari begint aannemer Sallandse BV met de laatste fase van de Stadsboulevard: het gedeelte Overcingellaan, vanaf het nieuwe voorrangsplein bij de Port Natalweg tot aan de bouwplaats van de autotunnel. Tijdens dit werk blijft steeds één rijbaan beschikbaar voor het verkeer.

Zomer 2018 gaat ook de autotunnel open. De vernieuwde noord-zuidroute langs het station is dan een feit.

50 km/uur
Op de vernieuwde Europaweg Zuid geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Omdat de snelheid op de Europaweg-Zuid verlaagd is, mogen bromfietsen hier op de rijbaan rijden.