Ex-Grand Prix coureurs in actie Hans Spaan Trofee

DELEN

Ex-Grand Prix coureurs in actie Hans Spaan Trofee

Komende TT is het 25 jaar geleden dat Hans Spaan de TT in Assen won. In het kader van dat jubileum organiseerde MOTOR magazine woensdagmiddag in samenwerking met Molenaar NSF100 de “Hans Spaan Trofee”. Een race over maar liefst 120 ronden waarin drie teams streden om de felbegeerde trofee.

Ieder team bestaat, na loting, uit drie coureurs waaronder ex-GP coureurs Barry Veneman, Jarno Janssen en Jurgen van den Goorbergh. Drie redacteuren van het MOTOR magazine Randy van der Wal, Eddie de Vries en Jarno van Osch en drie racetalenten uit de Molenaar NSF100 Cup Djim Ulrich, Thom Molenaar en het Drentse racetalent Walid Soppe uit Coevorden.

De 14-jarige Walid rijdt al vanaf zijn vijfde op motoren. Eerst op een minibike waarin hij in het raceseizoen 2010/2011 de derde plaats wist te veroveren in het Nederlands Kampioenschap. In 2012 maakt hij de overstap naar de Molenaar Honda NSF100 Cup klasse. Walid staat bij de één na laatste wedstrijd van 2012 op een derde plaats in het algemeen klassement en kan nog tweede worden, echter door een val in die wedstrijd breekt Walid zijn arm en verliest daardoor het kampioenschap en eindigt het seizoen op een vijfde plaats. Seizoen 2013 behaald Walid in dezelfde klasse een derde plaats, maar dit seizoen ligt de lat hoger voor de snelle coureur uit Coevorden. Hij gaat voor het kampioenschap en daarmee de eerst plaats.

Vanmiddag streed Walid Soppe mee om de Hans Spaan Trofee en deze wist hij met zijn team te winnen op de Junior Track van het TT Circuit. De oud- TT winnaar in de 125cc klasse ( Hans Spaan ) reikte in eigen persoon de naar hem genoemde “Hans Spaan Trofee” uit !

Tekst & Foto’s: © Nieuws in Assen – Met dank aan Monique Babtist